Gurdjieff Movements 1 juni en 2 juni 2019 olv. Latif Nakashima

Deze tweedaagse weekend workshop biedt een interessante manier om in contact te komen met innerlijke stilte meditatie. Iedereen is welkom, je hoeft geen ervaring te hebben met dans of meditatie en leeftijd speelt geen rol. De Movements houden ons brein en onze persoonlijkheid veerkrachtig en laten ons samen genieten van muziek, beweging en stilte.

De Gurdjieff Movements zijn ‘sacred dances’, verzameld of bedacht door George Ivanovitsj Gurdjieff (1866 – 1949). Hij leerde ze aan zijn studenten als onderdeel van hun ontwikkeling en zelf-observatie. Gurdjieff zag de Movements niet alleen als een oefening in concentratie, lichaamscoördinatie en esthetische gevoeligheid. Met de Movements neemt men concrete kennis tot zich, die van generatie op generatie door ingewijden wordt doorgegeven.

Gurdjieff heeft zo’n tweehonderdvijftig Movements of dansen op zijn naam staan. Sommige zag hij op zijn reizen door Centraal-Azië, Tibet, Egypte en het Midden-Oosten; andere creëerde hij zelf. De Movements zijn op muziek gezet door Gurdjieff en de Russische componist Thomas de Hartmann. Een glimp van de dansen is op te vangen in de film van Peter Brook over Gurdjieff, Meetings with Remarkable Men, 1978.

Latif Nakashima (Canada / Duitsland) heeft de Movements geleerd van verschillende leraren in India, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Canada en Corfu. Zijn stijl van lesgeven is zachtaardig en heel geschikt voor beginners. Latif brengt het lesgeven ook in de praktijk als docent Engels aan verschillende scholen en universiteiten. In zijn Movements workshops wil hij zijn liefde voor deze dansvorm delen met anderen.

Tijd: zaterdag 1 juni en zondag 2 juni, 11.00 – 18.00

Plaats: De Instee, Zuidsingel 45A, 3811 HC Amersfoort

Kosten: 150 euro voor het weekend; early bird 120 euro, bij registratie voor 1 mei. Voor nadere informatie en registratie: stuur een e-mail naar titiavuyk@xs4all.nl